Welkom op de activiteiten pagina van de Biebliotheek. Hier vind je alles terug dat wij aanbieden voor scholen maar ook andere organisaties of privé-events. Bij alle activiteiten staat de natuur centraal en willen we kinderen van 3 tot 12 spelenderwijs iets bijleren. 

Er staan geen prijzen op de website omdat wij altijd een persoonlijk pakket samenstellen om de prijs per kind zo laag mogelijk te houden. Zo is het handig om activiteiten te gaan combineren zodat er meer kinderen aan bod kunnen komen, er zijn ook zaken die je kan huren zonder dat wij erbij moeten blijven.  Wij komen ook steeds ter plaatse met al het materiaal dus er moet geen vervoer voor de kindjes voorzien worden. Voor meer info of een vrijblijvende offerte, neem gerust contact op. 

 

Villa Trolmops
Ontcijfer de toegangscode en ga op ontdekking in het huisje van de trolmops. Zoek het antwoord op de vragen en vind zo de weg naar buiten door de insectenkamer, de vogelkamer en de zoogdierenkamer. Villa Trolmops staat op wielen dus die rolt zo naar jouw school, event of oprit!
contacteer ons voor meer info
Previous slide
Next slide
wandeling met leuke doe-opdrachtjes
Aan de hand van 9 doe-opdrachtjes vinden de kinderen een 9 letterwoord. Zoeken gebeurt soms via een vergrootglas, de andere keer dan weer via een verrekijker of zelfs met een kompas! We kunnen de wandeling installeren op zowat elke locatie en zo lang maken als we willen.
contacteer ons voor meer info
Previous slide
Next slide
Trolmops muziekatelier
De natuur daar zit muziek in! Met een paar leuke houten instrumenten en trommels als begeleiding leren we het trolmops lied! Iedereen kan volgens zijn/haar kunnen of interesse-veld een functie kiezen binnen het ‘trolkest’.
contacteer ons voor meer info
Previous slide
Next slide
Een groot trolmotel bouwen
Hilton schmilton! Wij bouwen een echte hotelketen! Samen met de hele groep maken we een groot insectenhotel dat permanent kan blijven hangen of staan. Wij komen naar je toe met een bouwpakket op maat om een uniek trolmotel, zoals wij het noemen, te bouwen. Iedereen krijgt iets te doen binnen dit bouwpakket zodat iedereen zijn steentje bijdraagt. En doordat we het zelf bouwen kunnen we het ook personaliseren.
contacteer ons voor meer info
Previous slide
Next slide
Permanente trolmopswandeling
Een permanente wandelroute vol leuke opdrachtjes en wist -je - ditjes en datjes in jouw gemeente? Wij bedenken een leuke route op maat van de locatie en komen alles installeren. Alles is weersbestendig en kids proof.
contacteer ons voor meer info
Previous slide
Next slide